Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 14:27

Ο Ευκλής στο Γεφύρι Ντεμπρίζ και την Παναγίτσα στο Στρέφι

Γράφτηκε από την
Ο Ευκλής στο Γεφύρι Ντεμπρίζ και την Παναγίτσα στο Στρέφι

Το Γεφύρι Ντεμπρίζ και την Εκκλησία της Παναγίτσας στο Στρέφι θα γνωρίσουν οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Ο φίλος του Καλαματιανού συλλόγου Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος προσκάλεσε τα μέλη του Ευκλή να τους δείξει τις ομορφιές του χωριού του σε μια διαδρομή περίπου 2 - 3 ωρών μαζί με τις στάσεις σε διαφορετικά σημεία περιμετρικά του χωριού.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: “Πρώτα θα δούμε το Φράγκικο Γεφύρι Ντεμπρίζ ή Στρεφέϊκο Γεφύρι του 16ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κοφολογγιάς και του ποταμού Βελίκα.

Ήταν η μόνη γέφυρα που ένωνε την επαρχία Πυλίας με τη Μεσσήνη μέχρι που έγινε η γέφυρα της Βελίκα. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Εκκλησία Παναγίτσα, που είναι σφηνωμένη μέσα σε βράχο.

Βρίσκεται στην άκρη του χωριού Στρέφι και κάτω από το βουνό που υπάρχει το Κάστρο Ντεμπρίζ. Δίπλα απ’ το εκκλησάκι διέρχεται ο ποταμός Βελίκα.

Ραντεβού στις 8:30 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 2 ή 3 μ.μ. Μετακίνηση με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου 8 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 10 ευρώ για τα μη μέλη.

Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου.

Φαγητό: Στην Πλατεία του χωριού, να ενισχύσουμε τα τοπικά μαγαζάκια (ομελέτες, παστό, πατάτες, λουκάνικο, σαλάτες).

Οδηγός θα είναι ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

(Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234).


NEWSLETTER