Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 17:45

Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την ψυχική υγεία των νέων

 

Εκδήλωση για την ψυχική υγεία των νέων, με τίτλο “reMind - ο λόγος στους νέους”, πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Θάλπος Καλαμάτας” του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Θάλπος - Ψυχική Υγεία”, απευθύνεται στους νέους της Καλαμάτας από 15 έως 25 χρόνων και θα λάβει χώρα από τις 9 το πρωί ω τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ. Σκοπός της είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας, με κύριο στόχο την “αφύπνισή” τους για τη σημασία της καλής ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνουν διαδραστικές ενέργειες, όπως, “awareness quiz (μύθοι και πραγματικότητες για την ψυχική υγεία), Ι had a black dog (προβολή βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάθλιψη - με ελληνικούς υπότιτλους), canvas painting (Ακούγοντας μουσική δίνω χρώμα στο συναίσθημά μου και μαζί συνθέτουμε τον καμβά της ψυχικής υγείας), positive feeling wall (Εκφράζω με λέξεις ένα θετικό συναίσθημα), Let’s get creative (Δημιουργική απασχόληση)”.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τις κυρίες Τσικρικού και Γλέζου, είτε στο τηλέφωνο 27210 84 097, είτε μέσω e-mail στο etsikrikou@thalpos.org.gr και aglezou@thalpos.org.gr.