Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:08

Ασκηση εκκένωσης στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων

Ασκηση εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς έγινε χθες στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση πυροσβεστικών υπαλλήλων της Π.Υ. Καλαμάτας.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες μίλησαν στα παιδιά για το τι πρέπει να κάνουν όταν ξεσπάσει μια φωτιά ή γίνει σεισμός, τα μέτρα προστασίας που μπορούν να πάρουν, αλλά και το έργο ενός πυροσβέστη.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου, "πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (σ.σ. χθες) επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας στο σχολείο μας προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Αρχικά πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης της σχολικής μονάδας, με την καθοδήγηση καθώς και τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια οι δύο κυρίες που αποτελούσαν το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με θέματα που αφορούσαν την προστασία από πυρκαγιά-σεισμό στο κτήριο του σχολείου, αλλά και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές και την κατάσβεσή τους, αλλά και το ρόλο και τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος".