Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 07:53

Generation Europe: Εφηβοι από Γερμανία και Πορτογαλία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Generation Europe: Εφηβοι από Γερμανία και Πορτογαλία στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα φιλοξενούνται από τις 10 Δεκεμβρίου -και θα παραμείνουν μέχρι και τις 21 του μήνα- συνολικά 24 έφηβοι από τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Europe, το οποίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Euphoria.

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα διοργανώνεται, ειδικότερα, η πρώτη ανταλλαγή νέων -ηλικίας από 14 έως 17 χρόνων- στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “είναι ένα διεθνές δίκτυο οργανισμών που ασχολούνται με τη νεολαία για την προώθηση μιας ενεργού ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών. Η συνεργασία αυτή έγινε δυνατή με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από τη Διεθνή Ενωση Εκπαίδευσης και Ανταλλαγών (ΙΒΒ e.V)”.

Οι 24 νέοι που φιλοξενούνται στην Καλαμάτα, μέσω των εικαστικών εργαστηρίων που θα παρακολουθήσουν στο Κέντρο Νέων, “θα προσπαθήσουν να εκφραστούν μέσω της τέχνης και να μεταφέρουν μηνύματα ευαισθητοποίησης στο ευρύτερο κοινό”, ενώ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα τελικά αποτελέσματα της ανταλλαγής νέων.

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 30 φορείς νεολαίας από 15 ευρωπαϊκές χώρες, είναι η εξής: “Νέα άτομα από τρεις χώρες συνεργάζονται συνεχώς για μια περίοδο τριών ετών με απώτερο σκοπό την συμμετοχή στα κοινά. Αναγνωρίζουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες τους, συναντιούνται σε διεθνείς συναντήσεις και στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε τοπικά έργα για να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα. Με την χρήση  μιας  ψηφιακής πλατφόρμας "ρευστής δημοκρατίας" συζητούν ποια θέματα δεν εμφανίζονται μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά μπορούν να εξεταστούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.


NEWSLETTER