Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 17:16

Η ομιλία του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Καρέλια Δημήτρη Λαγωνικάκου

Παρακαλώ να μου συγχωρήσετε το τρακ και την αμηχανία μου, μιας και είναι η πρώτη ομιλία μου ως πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων.

Εχω επίγνωση της ευθύνης να ανταποκριθούμε στην τιμή που έγινε στον συνδυασμό µας από την πλειοψηφία των συναδέλφων, στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν σε ήρεμο και δημοκρατικό κλίμα. Να είστε βέβαιοι ότι θα πορευθούμε με γνώμονα το δίπτυχο που υπηρετούμε τα τελευταία χρόνια “ευτυχισμένοι εργαζόμενοι σε ευημερούσα εταιρεία”.

Το κατά πόσον «ευημερούσα» είναι η εταιρεία μας, θα μας το πει σε λίγο ο κύριος Ανδρέας στον δικό του λόγο και ελπίζω τελειώνοντας να μας κάνει «ευτυχείς» με τις καθιερωμένες εξαγγελίες του. Εμείς από την καθημερινή μας αντίληψη του ρυθμού της δουλειάς μας, πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο στις πωλήσεις των τσιγάρων μας και έχουμε μια αξιοζήλευτη άνοδο στον κομμένο καπνό. Και όπως πάντα, κάνουμε συνεχείς νέες επιτυχημένες προτάσεις στους καπνιστές, έτσι συνέβη και τη χρονιά που πέρασε.

Ομως αντιλαμβανόμαστε και τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά την εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας, παρατηρώντας τον οργασμό των εργασιών, που γίνονται στον χώρο παραγωγής. Μια οδηγία, που εφαρμόζεται σταδιακά εδώ και χρόνια και μαζί με τη συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας, επηρεάζουν και το κόστος των προϊόντων μας. Υποτίθεται ότι αυτή η εφαρμογή της ταυτοποίησης κάθε πακέτου θα επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στο παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων, το οποίο στη χώρα μας έχει πάρει τεράστιες πια διαστάσεις. Δεν µας στερεί μόνο εμάς έσοδα, αλλά και στο κράτος, το οποίο για να ισοσταθμίσει τις απώλειες επιβαρύνει υπέρογκα τα νόμιμα προϊόντα με επιπλέον φόρους.

Οπως είπα και προηγουμένως το Σωματείο των Εργαζομένων προσπαθεί να στηρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης, για την πρόοδο της εταιρείας. Πιστεύουμε στην ειλικρινή συνεργασία και θα την υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο, κλείνοντας τα αυτιά μας σε σειρήνες συμφερόντων έξω από την εταιρεία μας.

Ευτυχισμένοι εργαζόμενοι σε ευημερούσα εταιρεία, αυτό είναι το δίπτυχο που ενώνει τα πάντα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας προσέφερε στους εργαζομένους ένα ταξίδι αναψυχής στη γειτονική Βουλγαρία, οργάνωσε το καθιερωμένο πάρτι για τα μικρά παιδιά των εργαζομένων και σε λίγα λεπτά περιμένουμε το κερασάκι στην τούρτα. Το σωματείο έδειξε για μια ακόμη χρονιά την ευαισθησία του στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτά τα χρονιά της συνεχιζόμενης κρίσης, με προσφορές στα ειδικά σχολεία και τον Σύλλογο Τριτέκνων. Συμπαραστάθηκε σε όσους συναδέλφους βρέθηκαν σε ανάγκη, από τις αναπόφευκτες αναποδιές της ζωής.

Με έξοδα της διοίκησης και του σωματείου, έχουμε κάνει το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, των προστατών του σωματείου μας, ένα στολίδι για την περιοχή μας, που πραγματικά όλοι χαιρόμαστε την ημέρα της εορτής των. Στον αθλητικό τομέα αφήσαμε την μπάλα του ποδοσφαίρου για την πορτοκαλί του μπάσκετ και είχαμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα εργαζομένων.

Πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διαδικασία για τη λειτουργία τράπεζας αίματος, ενός ανεκτίμητου αγαθού, που σώζει ζωές και δεν στοιχίζει παρά μόνο την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Θα ήθελα προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ. του σωματείου να ευχηθώ στη διοίκηση της εταιρείας και σε κάθε έναν σας προσωπικά, η καινούργια χρονιά να φέρει υγεία και ό,τι καλό στις οικογένειές σας και τους αγαπημένους σας.

Καλή και ευτυχισμένη η νέα χρονιά. Φέτος οι ευχές δεν θα είναι το τέλος της ομιλίας μου. Σημαντικό μέρος αυτής απέπνεε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην εταιρεία μας, στον κοινό αγώνα διοίκησης και εργαζομένων για την πρόοδό μας. Και σε μια οικογένεια, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε οι άνδρες, το πλέον σημαντικό πρόσωπο είναι η μητέρα, η μάνα μας. Θέλουμε λοιπόν να τιμήσουμε τη μητέρα της εταιρείας μας, την πρόεδρό μας, την κυρία Βίκυ Καρέλια, με ένα συμβολικό δώρο. Εναν ασημένιο δίσκο που στο κέντρο του έχει χαραχτεί η εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής, της Μητέρας όλων μας και περιέχει την αγάπη μας, την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό σας, κυρία Βίκυ.