Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 13:17

Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα κτιρίου στο δημαρχείο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Γυναίκα απειλούσε σήμερα το μεσημέρι να πέσει στο κενό, από την ταράτσα του Β’ κτηρίου του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας (πρώην Καρδιολογική), ζητώντας να προσληφθεί με 8μηνο στο δήμο, όπως έχει εγκριθεί.

Τελικά μετά από παρέμβαση στελεχών της δημοτικής αρχής και την κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η γυναίκα πείστηκε και κατέβηκε.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μητέρα 4 παιδιών (το ένα με ειδικές ανάγκες) που έχει χωρίσει και τα φροντίζει μόνη της, η οποία έχει προσληφθεί στο δήμο για 8μηνο μέσω ΑΣΕΠ, αλλά έχει κώλυμα, δεν μπορεί να γίνει η πρόσληψή της λόγω ποινικού μητρώου.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας παρατήρησε ότι η γυναίκα έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που υπάρχει και δεν επιτρέπουν την πρόσληψή της από το δήμο και για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να αντιμετωπιστεί. Ανέφερε ότι για να προσληφθεί πρέπει να της δοθεί χάρη, για την οποία υπάρχει θετική εισήγηση από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκκρεμεί η εισήγηση του υπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δίνει τη χάρη και ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψή της.

Χθες ο κ. Νίκας επικοινώνησε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με την Προεδρία της Δημοκρατίας και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής χάριτος.

Γ.Σ.