Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 08:08

Μεσσηνία: Βανδάλισαν το ηλιακό ρολόι στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Βανδάλισαν το ηλιακό ρολόι στα Φιλιατρά

 

Το ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά έβαλαν στο στόχαστρο βάνδαλοι και το κατέστρεψαν λίγες μόνο ώρες αφού είχαν τελειώσει οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του.

Για το περιστατικό έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων, ενώ ευελπιστούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έγινε από τη Βιβή Παντελάκη πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο οποίος φροντίζει το πάρκο της Βλαχέρνας: «Λυπηρό και αχαρακτήριστο! Το παλιό ηλιακό ρολόι στο πάρκο της Βλαχέρνας καταστράφηκε το επόμενο εικοσιτετράωρο από την επισκευή του! Το παλιό ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στο πάρκο της Βλαχέρνας, ένα έργο που θυμίζει μια εποχή που τα Φιλιατρά ήταν μια ζωντανή πόλη, μόλις προχτές επισκευάστηκε από τις φθορές του χρόνου κι από τις πολλαπλές επιθέσεις βανδάλων. Τρίφτηκε το μάρμαρο, τονίστηκαν τα γράμματα, βάφτηκε το βάθρο που είναι τοποθετημένο και κολλήθηκε ο δείκτης που κάποιοι είχαν ξεκολλήσει και είχαν πετάξει μέσα στο σιντριβάνι. Κάποιον, κάποιους ενόχλησαν οι τελευταίες αλλαγές στο πάρκο και με περισσή μανία και υπεράνθρωπη δύναμη προσπάθησαν να αποκολλήσουν τον χοντρό χάλκινο δείκτη που με τη σκιά του δείχνει την ώρα. Δεν τα κατάφεραν και τον λύγισαν αχρηστεύοντάς τον! Ολοι εμείς στο Σύλλογο Φιλοπροόδων φροντίζουμε το πάρκο. Θέλουμε να είναι ένας φιλόξενος χώρος, ένας χώρος όμορφος για την πόλη και τους ανθρώπους της. Λυπόμαστε που υπάρχουν άνθρωποι που τους διακατέχουν συναισθήματα απαξίωσης και καταστροφής. Για το επεισόδιο καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστου. Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο ελπίζουμε να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER