Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:51

Πρακτική στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για πρωτοετείς δόκιμους αστυφύλακες

Γράφτηκε από την

 

Την πρώτη τους υπηρεσία στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσής τους έκαναν χθες στον αερολιμένα Καλαμάτας πρωτοετείς δόκιμοι αστυφύλακες που φοιτούν από πέρυσι τον Οκτώβριο στις σχολές της ΕΛΑΣ.

Οι δόκιμοι αστυνομικοί θα καλύψουν τις εποχικές ανάγκες αστυνόμευσης του αεροδρομίου μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου λειτουργεί με το δικό του προσωπικό από πέρυσι το Μάιο και υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Τον αστυνομικό σταθμό στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” στελεχώνουν 12 αστυνομικοί (ένας αξιωματικός, δύο υπαξιωματικοί και 9 αστυφύλακες), οι οποίοι δεν ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα.

Με τη φουλ σεζόν, οπότε και έχουμε τον μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού και κατ’ επέκταση υψηλό αριθμό επισκεπτών, οι ανάγκες είναι μεγάλες και η ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού επιβεβλημένη. Η μετακίνηση λοιπόν των δόκιμων αστυφυλάκων είναι για την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό του αστυνομικού σταθμού, αλλά και των μέτρων ελέγχου και επιτήρησης του αεροδρομίου, αφού θα απασχολούνται στους ελέγχους επιβατών και τη φύλαξη του κτηρίου.

Ν.Κ.