Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 08:47

Καλαμάτα: Γλάρος θύμα παιχνιδιού πιτσιρικάδων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Γλάρος θύμα παιχνιδιού πιτσιρικάδων

 

Μια πέτρα που πέταξαν πάνω στο παιχνίδι τους έφηβοι στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας χτύπησε τόσο άσχημα έναν νεαρό ασημόγλαρο στην πλάτη, που υπέστη συντριπτικά κατάγματα και πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Αυτό έγινε χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και το παιχνίδι με τις πέτρες της παρέας των εφήβων ξεσήκωσε τον κόσμο στην παραλία και λουόμενοι προσέτρεξαν για να βοηθήσουν τον τραυματισμένο γλάρο - ο οποίος αρχικά φάνηκε να έχει χτυπηθεί στη δεξιά φτερούγα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας από τον ναυαγοσώστη. Εν τω μεταξύ λουόμενοι περισυνέλεξαν και έβαλαν το χτυπημένο πουλί σε χαρτοκιβώτιο για να γίνει η μεταφορά του με το ΚΤΕΛ στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής (ΚΕΠΠΑΖ) στον Πύργο Τριφυλίας.

Εκεί έφτασε γύρω στις 6 το απόγευμα οπότε και εξετάστηκε από κτηνίατρο, ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την περίθαλψη και φροντίδα του.

Ομως η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή, που τελικά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα τα κατάγματα που υπέστη ήταν τέτοια που ακόμα κι αν επιζούσε ο νεαρός γλάρος θα έμενε παράλυτος και δεν θα κατάφερνε ποτέ να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.


NEWSLETTER