Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:02

Ανθρώπινο δράμα στο κέντρο της Καλαμάτας: Αμεση ανάγκη για μεταφορά και περίθαλψη οικογένειας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)
Ανθρώπινο δράμα στο κέντρο της Καλαμάτας: Αμεση ανάγκη για μεταφορά και περίθαλψη οικογένειας 

 

Ανθρώπινο δράμα βιώνει μια οικογένεια σε υπόγειο σπιτιού κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας, στη γωνία των οδών Ταξιαρχών και Νικηταρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες - καταγγελίες περιοίκων, πρόκειται για μια μητέρα με προβλήματα, με δύο παιδιά με νοητική υστέρηση, που το τελευταίο διάστημα έχουν βρει στέγη σε υπόγειο σπιτιού, που για πόρτα έχει ένα σεντόνι, μπροστά ακριβώς από το δρόμο. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές, καθώς το σπίτι πέρα από πόρτα, δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό και λόγω της παλαιότητάς του έχει και μια δυσοσμία σαν βόθρο.

Οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι η μητέρα κοιμάται σε κρεβάτι και τα παιδιά που έχουν πρόβλημα αντίληψης, πάνω σε χαρτόνια στο πάτωμα. Επιπλέον το υπόγειο που είναι ξέφραγο, σε μια δυνατή νεροποντή κινδυνεύει να πλημμυρίσει. Είναι τέτοια η νοητική κατάσταση μητέρας και παιδιών που τσακώνονται και προκαλούν αναστάτωση στη γειτονιά, ακόμα και νυχτερινές ώρες. Οσον αφορά τη διατροφή τους, υπάρχουν κάποιοι γείτονες που τους πηγαίνουν νερό, φαγητό και μερικά πράγματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, με την περίπτωση της οικογένειας έχει ασχοληθεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας μετά από ενόχληση των περιοίκων, αλλά λύση δεν έχει δοθεί.

Επειδή ο καιρός θα χαλάσει κι έρχεται χειμώνας και κυρίως επειδή η τραγική κατάσταση διαβίωσης χειροτερεύει, επιβάλλεται άμεσα να δοθεί λύση από τις αρμόδιες αρχές και τις υπεύθυνες υπηρεσίες.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # Ελένη 17-09-2019 21:56
Και η πλούσια εκκλησία τι κάνει; Αλλά ποτέ δεν ήταν η προτεραιότητα τής εκκλησίας να βοηθάει.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Φυσικά και όχι. 20-09-2019 13:28
Η εκκλησία είναι η πλέον επιτυχημένη διαχρονικά επιχείρηση στον κόσμο,η οποία εμπορεύεται (μάταιη) ελπίδα σωρεύοντας τον οβολό των απελπισμένων και την ακίνητη περιουσία των παραπλανημένων άκληρων. Η επιχείριση,δεν γνωρίζει τί σημαίνει φτώχεια, απόγνωση,εξαθλί ωση,απελπισία, αν και πάνω σε αυτά επενδύει παγίως την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Μοιάζει με ένα ομόλογο που το εξαργυρώνεις όταν εγκαταλείψεις τον κόσμο,δηλαδή ποτέ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Συνεπώς,αυτό που 20-09-2019 13:14
ουσιαστικά εξάγεται από το άρθρο,είναι ότι οι περίοικοι δημοσιοποίησαν το θέμα,όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια,αλλά προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό που χαλάει την αισθητική τους και διαταράσσει την .. νιρβάνα τους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER