Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 07:52

Καλαμάτα: Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου

 

Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας σήμερα στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στη συγκέντρωση αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ και όχι μόνο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι “θα είμαστε εκεί για να δώσουμε μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση σε αυτό το ενιαίο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα. Δεν θα τους περάσει” και σημειώνει: “Η ανάπτυξη για όλους της ΝΔ, είναι η συνέχεια της δίκαιης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζεται στην εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από ακόμα χαμηλότερους μισθούς και στην κατάργηση των όποιων εργασιακών κατακτήσεων έχουν απομείνει. Η ανάπτυξη για όλους της ΝΔ θέλει σιγή νεκροταφείου. Γι’ αυτό βάζει χέρι και στη λειτουργία των συνδικάτων. Θέλει να εξασφαλίσει στα σίγουρα (μέσα από τον πλήρη έλεγχο των ηλεκτρονικών μητρώων και των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών), συνδικαλιστικές ηγεσίες ελεγχόμενες απευθείας από τους εργοδότες”.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η παράταξη “Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει “το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το συμμαχικό μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών υπό την καθοδήγηση του ΣΕΒ, με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 άρθρα για τις εργασιακές σχέσεις. Το νομοσχέδιο συνιστά ένα νέο αντεργατικό μνημόνιο, το οποίο αποτελεί τον «τρίτο γύρο» και πάει τους εργαζόμενους πίσω από όλα τα προηγούμενα μνημόνια μαζί”. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, “προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης” κι ενημερώνει πως η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10 το πρωί.