Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 20:03

Εθιμοτυπική επίσκεψη του «Ξαναρχί-Ζω» σε Αναστασόπουλο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο πραγματοποίησε χθες η διοίκηση του Συλλόγου «Ξαναρχί-Ζω».

Η πρόεδρος Πολυτίμη Κυπραίου και τα μέλη του ΔΣ Ευδοκία Καρακάση, Μαρία Ζαφειροπούλου, ταμίας, και η κοινωνική λειτουργός Ελευθερία Καρατζόγλου, ενημέρωσαν τον κ. Αναστασόπουλο ότι ο σύλλογος που εκπροσωπούν αριθμεί περίπου 400 μέλη, άτομα με εμπειρία καρκίνου. Στη συνέχεια έθεσαν στον αντιπεριφερειάρχη το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ιατρό ογκολόγο. Σημείωσαν δε ότι η θέση αυτή τα τελευταία δυο χρόνια παραμένει κενή, λόγω μετακίνησης του ιατρού που υπηρετούσε.

Επιπλέον ζητήθηκε η εξεύρεση χώρου, προκειμένου τα μέλη του συλλόγου να πραγματοποιούν συναντήσεις με τους εθελοντές ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς που τους υποστηρίζουν, και περαιτέρω να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μονάδας διαμονής ατόμων που χρήζουν θεραπείας.

Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του συλλόγου, ενώ όσον αφορά την εξεύρεση κατάλληλου χώρου υποσχέθηκε ότι θα το διερευνήσει – μαζί με το ενδεχόμενο να μπορεί να υπαχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.