Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 08:27

Αμεση λύση με το δρόμο περιμένουν οι κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου

 

Το θέμα του παλιού εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου, να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με στόχο να ληφθούν συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες αποφάσεις και όχι ξανά αόριστες υποσχέσεις, προκειμένου ο δρόμος να είναι ασφαλής και προσβάσιμος.

Αυτό ζητούν κάτοικοι κι επαγγελματίες των χωριών του Ταϋγέτου, όπως αποφάσισαν σε ευρεία σύσκεψη στην Καλαμάτα, την περασμένη Παρασκευή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, αποτελούμενης από τους Ηλία Μαραβά, Γιώργο Χρυσανθακόπουλο, Παναγιώτη Σκαφιδά και τους προέδρους των 6 χωριών. Τονίστηκε ότι πέρα από το δήμαρχο Καλαμάτας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα ενημερώσουν και τους βουλευτές της Μεσσηνίας και αν δεν ακουστούν, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Επεσήμαναν πως η κατάσταση με το δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης έχει φθάσει στο απροχώρητο και ότι καθημερινά κινδυνεύουν όσοι τον χρησιμοποιούν για να πάνε στο χωριό τους.

Κάτοικοι κι επαγγελματίες των χωριών του Ταϋγέτου παρατήρησαν ότι ενωμένοι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για ασφαλή μετακίνηση και ανάπτυξη της περιοχής τους.

Γ.Σ.