Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 04:16

500 αιτήσεις υλοτομίας στο Δασαρχείο: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα καυσόξυλα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον των Καλαματιανών για τα ξύλα που διαθέτει το Δασαρχείο από υπολείμματα υλοτομιών, σε περιοχές καμένων εκτάσεων κυρίως στον Ταΰγετο.
Γύρω στις 500 οικογένειες κατέθεσαν αίτηση μέσα στην εβδομάδα που όριζε η προθεσμία και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ενημερωθούν οι δικαιούχοι για τις ποσότητες και τον τόπο που μπορούν να προμηθευτούν ξύλα.
Σύμφωνα με το δασάρχη Σπύρο Κατσίποδα πέρυσι υπεβλήθησαν συνολικά γύρω στις 150 αιτήσεις, ενώ τόσες υπεβλήθησαν μόνο χθες, τελευταία μέρα της προθεσμίας, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν το ξύλο ως βασική καύσιμη ύλη για να βγάλουν το χειμώνα τους. Για το λόγο αυτό εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επικοινωνούν με τις Αρχές όταν υποπτεύονται παράνομη υλοτομία. Αλλωστε, εξηγεί πως στόχος της διαχειριστικής διάταξης που εξέδωσε πρόσφατα το Δασαρχείο, με την οποία ρυθμίζεται και ο χρόνος καυσοξύλευσης και θα ισχύει μέχρι το 2016, είναι η αντιμετώπιση φαινομένων που σχετίζονται με την εμπορία καυσόξυλων. Και μέχρι τώρα ήταν πολλά αυτά τα φαινόμενα.
Ξύλα τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν έμποροι και μεταφορείς βρέθηκαν πρόσφατα ακόμα και σε μεσσηνιακές επιχειρήσεις κι έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Επίσης από τις αρχές της εβδομάδας έχουν απασχολήσει το Δασαρχείο 3 - 4 ακόμα υποθέσεις λαθροϋλοτομίας σε διάφορες περιοχές του νομού.

Κ.Δ.