Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 18:44

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ κατά ασφαλιστικού στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση - πικετοφορία για την προετοιμασία απεργίας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο οργανώνει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία στους χώρους δουλειάς. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας”, αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Παρατηρεί ότι με το νέο νόμο: Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40(!!!) χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες. Η επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Δημόσια δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.