Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 17:13

Στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ο Δήμος Τριφυλίας

Την πλήρη συμπαράστασή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που συνεχίζει την αποχή του διεκδικώντας τη στελέχωση του τοπικού Πρωτοδικείου.

Τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, που καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του, επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα έχουν την στήριξη όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που έχουν υπογράψει το ψήφισμά τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να αποδυναμώνονται συνεχώς οι υπηρεσίες της Τριφυλίας. Τελικά το συμβούλιο κατέληξε σε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ο μοναδικός επιστημονικός σύλλογος του δήμου μας, με έδρα το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, από τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίζει αδιάκοπα αποχή από τα καθήκοντά του, διαμαρτυρόμενος για ελλείψεις δικαστών και υπαλλήλων που καθιστούν τη λειτουργία του Πρωτοδικείου ανέφικτη, διεκδικώντας την άμεση απόσπαση δύο πρωτοδικών, με απώτερο και μοναδικό σκοπό την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Την Τρίτη μάλιστα 17 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί αποχή συμπαράστασης προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Καλαμάτας, Γυθείου και περίπου άλλοι 25 Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδος. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στο Δικαστικό Μέγαρο του Εφετείου Καλαμάτας, συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτριο Βερβεσό και από τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και θα παραδοθεί στους τοπικούς βουλευτές και στον πρόεδρο Εφετών Καλαμάτας σχετικό υπόμνημα. Με το παρόν ψήφισμά μας ιστάμεθα αλληλέγγυοι στον αγώνα και το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και τη στελέχωσή του με τον προβλεπόμενο εκ του Οργανισμού του αριθμό δικαστικών λειτουργών, που έχει κριθεί κατά νόμο αναγκαίος, και καλούμε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα κενά κατά το νόμο».

 

Κ.Μπ.