Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 08:20

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Λαογραφικό Ιδρυμα Ναυπλίου


Εκπαιδευτικά online προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά όλων των ηλικιών, από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα Ναυπλίου.

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύουν οι βραβεύσεις του και η πολύχρονη δράση του.
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (ΠΛΙ) συνεχίζει να ακολουθεί τις ανάγκες της εποχής και να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Οι δύο εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά και μεγάλους, στο πλαίσιο του έργου το "Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στην ψηφιακή εποχή", είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.
“Ενδύεσθαι”: η εφαρμογή καλεί τον χρήστη να έρθει σε επαφή με τοπικές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα και να εξασκήσει τις γνώσεις του σε αυτές. Οι φορεσιές που απεικονίζονται στο εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελούν μέρος της πλούσιας συλλογής του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι 3 επιπέδων, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν φορεσιές από όλη την Ελλάδα και μπορεί το παιχνίδι να έχει και αντίπαλο.
“Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα”: η εφαρμογή μεταφέρει τον χρήστη στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων, παρέχοντας του πληροφορίες για ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης. Η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων πραγματοποιήθηκε με βάση το πλούσιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος. Το παιχνίδι χωρίζεται σε επίπεδα και μπορεί να παιχτεί από 2 παίχτες ταυτόχρονα.
Οι εφαρμογές απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, ενώ αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ΠΛΙ για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα των ψηφιακών υποδομών.
Οι εν λόγω εφαρμογές είναι διαθέσιμες και μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet.