Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 19:30

Διαμαρτυρίες για το νερό από Πλάκα - Πλακωτά

Για συνθήκες λειψυδρίας και πίεση νερού που δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής Πλάκας - Πλακωτά Δήμου Καλαμάτας και αναμένουν άμεση λύση.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν 111 πολίτες, αναφέρει: “Οι κάτοικοι όλης της περιοχής Πλάκας - Πλακωτά Δήμου Καλαμάτας αντιμετωπίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα που μένει αδικαιολόγητα άλυτο. Το πρόβλημα έγκειται στην πίεση του δικτύου ύδρευσης. Η πίεση του δικτύου ύδρευσης που υπάρχει στην περιοχή μας είναι ανύπαρκτη. Οικίες οι οποίες βρίσκονται από τον πρώτο όροφο και πάνω, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιμετωπίζουν συνθήκες λειψυδρίας. Η πίεση δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών σε νερό μιας μέσης οικογένειας. Ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν με νερό καταστρέφονται.

Η παραπάνω κατάσταση έχει γνωστοποιηθεί κατ’ επανάληψη τα παρελθόντα έτη στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι παρέλειψαν να δώσουν λύση ως όφειλαν. Καταφεύγουμε λοιπόν σε κλιμάκωση των διαμαρτυριών μας. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπογραφών και κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα στο Δήμο Καλαμάτας και στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δημοσιοποιούμε το πρόβλημά μας για να μην βρεθεί κάποιος να ισχυριστεί πως δεν ήξερε.

Αναμένουμε άμεση λύση. Ενωθήκαμε για να τη διεκδικήσουμε.

Οι κάτοικοι της περιοχής Πλάκας - Πλακωτά Δήμου Καλαμάτας”.