Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 08:12

Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών στην Κυπαρισσία

 

 

Τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών που θα συνδέουν την κάτω με την άνω πόλη της Κυπαρισσίας, προωθεί και σχεδιάζει το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Διαδρομές μικρές και ευχάριστες, μέσα από τις οποίες κάποιος θα μπορεί να γνωρίσει όμορφες και ιστορικές γωνιές της πόλης, διαδρομές που συνδέουν το σήμερα με το χθες, ένα πέρασμα μέσα από την ιστορία της.

Οπως σημειώνει και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας Γιώργος Τσάλτας: «Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν περιπατητικές διαδρομές από την κάτω πόλη στην πάνω πόλη. Χρόνος από 15 μέχρι 20 λεπτά με χαλαρό περπάτημα. Με πινακίδες και κατάλληλο φωτισμό, σκαλάκια και καλντερίμια, διαδρομές που συνδέουν το χτες με το σήμερα. Διαφορετικές διαδρομές με αφετηρία το Δημαρχείο και κατάληξη την πλατεία της πάνω πόλης. Η πρόταση υποστηρίχτηκε από το σύνολο των παρόντων συμβούλων του Συμβουλίου Κοινότητας της Κυπαρισσίας που έγινε την 1/7/2020 και θα κατατεθεί στην τεχνική υπηρεσία. Το επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας είναι το κατάλληλο να δημιουργήσει μια μελέτη, προκειμένου η πρόταση αυτή να υλοποιηθεί».

Κ.Μπ.