Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 14:07

Συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά της Χρυσής Αυγής


Συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, καθώς την επόμενη μέρα ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης της οργάνωσης.

“Για να βροντοφωνάξουμε «Ολοι οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή»”, επισημαίνει το σωματείο.
Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε με εκκωφαντικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα των θαυμαστών του Χίτλερ. Αποκάλυψε τον ρόλο τους ως «τάγμα εφόδου» ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Αποκάλυψε τις υπόγειες και όχι μόνο σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ, κέντρα και μηχανισμούς. Μηχανισμούς και προστάτες που κωλυσιεργούσαν τη δίκη για χρόνια, που επέτρεψαν στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που άλλαξαν τον ποινικό κώδικα για να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά, που έφτασαν μέχρι και στη ντροπιαστική απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως.
Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει. Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, η σαπίλα του ντουνιά, το δολοφονικό χέρι απέναντι σε κατατρεγμένους, εργάτες και νέους που διεκδικούν και αγωνίζονται απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, όλο αυτό το διάστημα παίρνουν απάντηση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης.
Το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει, θα τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.
Το σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση του καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού. Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, οι ναζί είναι καταδικασμένοι στη συνείδησή μας, στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων”.