Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 09:36

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα γιόρτασαν τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη οι Γαργαλιάνοι, στο πλαίσιο όμως των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του αγίου και έδωσε τις ευχές του προς όλους. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν δεν έγινε η καθιερωμένη λιτανεία, ενώ και ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος από άλλες χρονιές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, πέρα από τις ευχές του αναφέρθηκε και σε έργα της περιοχής τονίζοντας: «Η περιοχή των Γαργαλιάνων θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο υλοποίησης πολλών σημαντικών έργων υποδομής. Ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι οδεύει ήδη προς δημοπράτηση, αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού και την ένταξη του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα και περιμένουμε την έναρξη υλοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης, ένα τεράστιο έργο που θα προσδώσει σημαντική αξία τόσο σε υποδομές όσο και σε τουριστικό επίπεδο. Ταυτόχρονα υλοποιείται η μελέτη ανάπλασης της πλατείας, η οποία μέσα από το Πράσινο Ταμείο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί έτσι ώστε να αλλάξει εικόνα και το κέντρο της πόλης. Ολα αυτά τα έργα έχουν προετοιμαστεί από την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού και η κυβέρνηση είναι αυτή που φροντίζει να βρει τρόπους χρηματοδότησης. Στον πρωτογενή τομέα, οι παραγωγοί ελαιολάδου κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα ενισχυθούν πολύ σύντομα για τη μεγάλη πτώση τιμής που έχει υποστεί το ελαιόλαδο τον τελευταίο χρόνο και ευελπιστούμε η νέα χρονιά που ξεκινά να είναι καλύτερη για όλους μας, έτσι ώστε η Μεσσηνία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της στην κρίση που υπάρχει και να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ευχήθηκε ο Αγιος Διονύσιος να είναι προστάτης και βοηθός μας. Στη συνέχεια τόνισε: «Το έργο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι δημοπρατήθηκε και από εκεί και πέρα είναι σε φάση κτηριακής αναβάθμισης και το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Ως Περιφέρεια θα έχουμε συνδρομή και στις ανάγκες που μας έχει υποβάλει ο διευθυντής του ΚΥ».

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης έδωσε τις ευχές του σημειώνοντας: «Είναι μεγάλη μέρα αγιοσύνης, χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Και ο Αγιος Διονύσιος ο πολιούχος για αυτόν τον τόπο να μας έχει όλους καλά, να περάσει γρήγορα αυτό που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος έδωσε τις ευχές του προς όλους σημειώνοντας παράλληλα: «Οι Γαργαλιάνοι σαν Τοπικό Συμβούλιο συνέχεια φέρνουν θέματα για αναπτυξιακά έργα για την πόλη μας, καθώς είμαστε ένας βασικός πυλώνας και εδώ και χρόνια έχουμε μείνει πίσω από τις άλλες πόλεις. Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους βουλευτές, στον αντιπεριφερειάρχη, στο δήμαρχο, σε όλους τους συμβούλους, να κοιτάξουν κάποια σημαντικά έργα για την πόλη μας, όπως ο βιολογικός, ο περιφερειακός, ο Προφήτης Ηλίας, το σχέδιο πόλης και πολλά άλλα».

Κ.Μπ.