Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 21:40

Την Καλαμάτα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κώστας Γιόβας. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο νομό ο κ. Γιόβας επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και έκανε εθιμοτυπικές επισκέψεις στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο. 

 

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας ο κ. Γιόβας μίλησε για θέματα που αφορούν το Σώμα, μεταξύ αυτών του ωραρίου εργασίας, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Στη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά συζήτησαν θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια και την πυρόσβεση, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Ο κ. Γιόβας ανέφερε ότι από πλευράς του θα γίνει το καλύτερο δυνατόν σε όλους τους τομείς συνεργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία των δύο υπηρεσιών. Ο κ. Αλευράς τόνισε μεταξύ άλλων και την ανάγκη μόνιμης παρουσίας ελικοπτέρου στην 120 ΠΕΑ, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της θερινής περιόδου.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Γιόβα -που συνοδευόταν από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα και συνεργάτες του- με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όπου και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η διαχρονικά καλή συνεργασία των δύο πλευρών, σε κάθε ανάγκη που προκύπτει.

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεών του ο αρχιπύραρχος συναντήθηκε και με το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα. Ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τους κ. Γιόβα και Κυριακουλέα για τα οφέλη που θα έχει στην πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής η ίδρυση του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεταλιδίου.