Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 21:28

Μεσσηνία: Οι πρώτες ιπποδρομίες στο Πλατύ μετά την έναρξη της πανδημίας (φωτογραφίες)

 

Ιπποδρομίες με 3 κούρσες, οι πρώτες κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν στο Πλατύ το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, που γιορτάζει η κεντρική εκκλησία του χωριού, Κοίμηση της Θεοτόκου.

Υπερνικητής των αγώνων (κέρδισε στην τελική κούρσα) ήταν ο ίππος Γουίντερ Στορμ, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Τζαβάρα με αναβάτη τον Μερσινιά. Και ο ίππος Ενσάιν που κέρδισε τη δεύτερη προκριματική κούρσα ήταν του ίδιου ιδιοκτήτη με τον ίδιο αναβάτη. Στην τελική αναβάτης του συγκεκριμένου ίππου ήταν ο Δημήτρης Αθανασούδας, από τη Νιγρίτα Σερρών.

Τις ιπποδρομίες οργάνωσε ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, και ο Δήμος Καλαμάτας βοήθησε οικονομικά και με την παροχή προσωπικού και μέσων για την προετοιμασία και διενέργεια των αγώνων.

Στους αγώνες έτρεξαν καθαρόαιμα άλογα από την περιοχή και ευρύτερα από την περιφέρεια της Μεσσηνίας. Συμμετοχές υπήρξαν από το Νομό Σερρών, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την Αιτωλοακαρνανία.

Στην 1η κούρσα, 2ος ήταν ο ίππος Περπλ Χαρτ, 3ος ο Αθήρ Ντουμπάι και 4ος ο Ζέμπι Ζης.

Στη 2η κούρσα, 2ος ήταν ο ίππος Τζιαρίνο, 3ος ο Ραίνμποου Λάικ και 4ος ο Λάκυ.

Τις ιπποδρομίες παρακολούθησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης και ο ευεργέτης του χωριού - ομογενής επιχειρηματίας Γιώργος Μαντζής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ιπποδρομίες στο Πλατύ πραγματοποιούνται και ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, αποτελούν έθιμο εδώ και πολλά χρόνια, όμως δεν έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.