Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 16:40

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για τον εμβολιασμό

 

Ναι στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό και όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό και τη στοχοποίηση εργαζομένων, λέει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η μετατροπή του εμβολίου από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την ενεργητική στήριξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών”.

Επικρίνοντάς την δριμύτατα παρατηρεί πως “η κυβέρνηση με την ενεργητική συμπαράταξη της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας, πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους μέσω της «ατομικής ευθύνης», προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες”. Ξεκαθαρίζει πως “λέμε ναι στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια κυβέρνησης και δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις”.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καλεί “τις δημοτικές αρχές του νομού μας να βγάλουν από το μυαλό τους κάθε σκέψη για αναστολές των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας. Να προγραμματίσουν συσκέψεις ενημέρωσης από εξειδικευμένους ιατρούς, ώστε να πείσουν τους συναδέλφους μας που διατηρούν επιφυλάξεις. Να προγραμματίσουν δωρεάν rapid test για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους με ευθύνη τους χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εργαζόμενους”.

Καλεί, επίσης, “τους εργαζόμενους να πάψουν να επηρεάζονται από σκοταδιστικές κι αντιεπιστημονικές θεωρίες. Να δείξουν εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, να συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις που θα επιδιώξουμε να πραγματοποιηθούν με τους υγειονομικούς και να ζητήσουν ταυτόχρονα απαντήσεις για ό,τι τους απασχολεί σχετικά με το εμβόλιο και τις παρενέργειές του”.