Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 20:43

Μεγάλη μείωση ιικού φορτίου στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας

Μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου κορονοϊού δείχνει η τελευταία μέτρηση στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει τη σημαντική βελτίωση της εικόνας της πανδημίας στην περιοχή μας με την πτώση των κρουσμάτων.
Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης από τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ”, του δείγματος που ελήφθη από την είσοδο του βιολογικού στις 22 Σεπτεμβρίου, από τη ΔΕΥΑΚ, ήταν λιγότερα από 2.500 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, τα αποτελέσματα της ανάλυσης πρέπει να συνεκτιμηθούν και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ. Διευκρινίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε δείγμα που ελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου, το αποτέλεσμα ήταν 27.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 1.000 ενεργά κρούσματα. Ακόμα, πιο πίσω, την εποχή που σημειώθηκε εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού στην Καλαμάτα και ευρύτερα στη Μεσσηνία, είχαμε: Σε δείγμα που ελήφθη στις 31 Αυγούστου, 55.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 5.000 ενεργά κρούσματα, και στις 24 Αυγούστου, 79.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 7.000 ενεργά κρούσματα.