Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 18:01

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με αρκετό κόσμο να δίνει το "παρών", μετά από δύο χρόνια στη μαθητική παρέλαση, κορυφώθηκαν στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας για την 28η Οκτωβρίου.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Δρούλια. Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο του ναού στις προτομές του Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φρατζή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε προσκλητήριο πεσόντων.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, ο υποδιοικητής του ΑΤ Τριφυλίας αστυνόμος Β' Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο ανθυπασπιστής Γεώργιος Πετρόπουλος του 1ου Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ο ανθυποπυραγός Ιωάννης Διασάκος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος για το Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος για το τοπικό τμήμα Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση με προπομπό τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και τμήματα από όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ έκλεισε με τμήματα από τους Αθλητικούς Συλλόγους ΝΟΚΥ, ΔΙΩΝ και ΑΣΤ.

Κ.Μπ.