Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 11:11

Μπλόκο αγροτών στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο της Θουρίας (φωτο)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσήνης και της Πυλίας, στα πλαίσια του πανελλαδικού αγώνα για μείωση στο κόστος παραγωγής, για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος αυτό και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Το πρωί της Παρασκευής, αγρότες-μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης πήγαν με τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”, στον κόμβο του “Πράκτικερ”, και απέκλεισαν για μία ώρα την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας έστελνε την κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου στον παλιό εθνικό δρόμο, από τον κόμβο Καρέλια έως τον κόμβο Αρφαρών.

Οι επικεφαλής του Α.Σ. Μεσσήνης -έχει συγκεντρώσει τρακτέρ στον σταθμό της πόλης- μας ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού -έχει συγκεντρώσει τρακτέρ στο Σουληνάρι- και άλλους αγρότες του νομού, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν μια δυναμική κινητοποίηση την άλλη εβδομάδα, ενδεχομένως με πορεία των αγροτικών τους μηχανημάτων στην Καλαμάτα, στο κέντρο της πόλης και στο Διοικητήριο, και αποκλεισμό σε κάποιο σημαντικό οδικό κόμβο της περιοχής.

“Δεν μας ξεγελάει η κοροϊδία των ψευτοπαροχών της κυβέρνησης, ούτε η λάσπη και η καταστολή” παρατηρεί ο Α.Σ. Μεσσήνης, ενώ ο Α.Σ. Χανδρινού επισημαίνει οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης “δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας”.

Γ.Σ.