Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 11:59

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τη διευθύντρια της ΔΕΥΑΚ

 

 

Τη “συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία δίνοντας αγωνιστικό “παρών” στη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία 23ης Μαρτίου”, χαιρετίζει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Και καταγγέλλει “τη διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Ευδοξία Τσομπανγεωργίου, για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει”.

Υποστηρίζει πως “οργανωμένα και με την καθοδήγησή της προσπάθησε να πείσει μέσα από

αλλεπάλληλες προτροπές της σε μια μικρή ομάδα παρευρισκόμενων απεργοσπαστών να επιτεθούν στην πρόεδρο του σωματείου και στα μέλη του ΔΣ, που περιφρουρούσαν την απεργία. Ευτυχώς οι απεργοσπάστες δεν υπάκουσαν στις διαταγές της διευθύντριας κι αποφύγαμε δυσάρεστα γεγονότα, που θα μπορούσαν να μας είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο”. Προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι “η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το σωματείο έχει θετική καταγραφή στην ιστορία των κινητοποιήσεων στο νομό μας. Το σωματείο μας, βγαίνοντας πιο δυνατό κι από αυτή την κινητοποίηση, συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους διασπαστές και απεργοσπάστες. Όσοι ανέμελα παρασύρθηκαν και τους ακολούθησαν, να το ξανασκεφθούν. Να σκεφθούν ότι κάθε απεργοσπασία δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να εντείνει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας φτωχοποιούν”.