Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 21:04

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας: Ζήτησαν αναβάθμιση των πυροσβεστικών κλιμακίων

 

Την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Νομού Μεσσηνίας καθώς και την παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων ζήτησε την περασμένη Παρασκευή από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών, επεσήμαναν στον Αρχηγό ότι λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στο νομό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί να εφαρμοστεί το φετινό επιχειρησιακό σχέδιο δασών. Επίσης, ζήτησαν την αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων, κυρίως των δασικών, λόγω παλαιότητας και πρότειναν την προώθηση διάταξης για την απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστικών υπαλλήλων, καθώς και των ενεργειών που χρειάζονται για τη δημιουργία νέου κτηρίου (μέσω ΣΔΙΤ) της Π.Υ. Καλαμάτας. Ακόμα, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι επεσήμαναν στον Αρχηγό του Σώματος ότι πρέπει να γίνεται πιο σωστή διαχείριση οχημάτων και προσωπικού, γιατί είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση δύο ταυτόχρονα μεγάλων συμβάντων στη Μεσσηνία. Ο Αλέξης Ράπανος από την πλευρά του δήλωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι θα επικεντρωθεί σε όλα τα θέματα και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Βαγγέλη Τουρνά, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι θα επισκεφθούν τη Μεσσηνία.