Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 11:45

Από το Δεκέμβριο δεν έχει γίνει τίποτα με τον μαντρότοιχο στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας!

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει πέσει μαντρότοιχος πάνω σε άλλη οικία σε καλντερίμι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, κλείνοντας παράλληλα και τον δρόμο, αλλά ο δήμος αν και έχει ενημερωθεί δεν έχει κάνει τίποτα.

Πέρα όμως από το τμήμα του μαντρότοιχου που έχει πέσει, και ο υπόλοιπος με αρκετό μήκος και ύψος έχει πάρει κλίση και έχει ρωγμές, με τον κίνδυνο κατάρρευσής του να είναι μεγάλος. Όλα αυτά σε καλντερίμι λίγο κάτω από το Κάστρο, μεταξύ της εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου και του 2ου Νηπιαγωγείου.

Όπως μας μεταφέρθηκε από κατοίκους της περιοχής, αν και έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου από το Δεκέμβριο, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε τα χώματα και οι πέτρες που έχουν πέσει έχουν απομακρυνθεί, ούτε η επικινδυνότητα του μεγάλου μαντρότοιχου έχει αρθεί.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πέρα από τους κατοίκους που σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν τα καλντερίμια αυτά για να πάνε στα σπίτια τους, η περιοχή ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο αποκτά μεγάλη επισκεψιμότητα αφού αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να περπατήσουν στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης.

Κ.Μπ.