Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 08:26

Τριφυλία: Ξανά πυρκαγιά στο Αλιμάκι!

 

Για ακόμη μια φορά φλόγες και καπνοί ξεπήδησαν από τον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας.

Οι καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το βράδυ της Πέμπτης και χθες το πρωί ήταν ακόμη πιο έντονοι πνίγοντας τη γύρω περιοχή.

Από ό,τι φαίνεται και όπως μας επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά ουσιαστικά δεν έχει σβήσει εδώ και μήνες, αντίθετα καίει όταν σκεπάζεται με χώματα και γίνονται προσπάθειες κατάσβεσής της κι έτσι κάθε φορά που βρίσκει κάποια δίοδο φτάνει και πάλι μέχρι την επιφάνεια. Τονίζουν πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και είναι αγανακτισμένοι που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Το μόνο που γίνεται είναι να ρίχνουν χώματα, να σκεπάζουν τη φωτιά και ουσιαστικά να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του δήμου και ξεκίνησε πάλι επιχωμάτωση, ενώ όπως ενημερωθήκαμε είχαν σταματήσει να πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάζουν. 

Κάτοικοι μας επισήμαναν ότι η φωτιά και τα σκουπίδια βρίσκονται πλέον στο χώρο της αποκατεστημένης χωματερής που είχε γίνει πριν χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το όλο ζήτημα, έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα πριν λίγο καιρό που καιγόταν πάλι η χωματερή εισήχθη για συζήτηση με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τότε σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση κατά πλειοψηφία πάρθηκε απόφαση να μεταφέρονται τα σκουπίδια του δήμου σε αδειοδοτημένο χώρο. Αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ και όταν σε πρόσφατη συνεδρίαση ρωτήθηκε η δημοτική αρχή τι γίνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα και την απόφαση, η απάντηση του προέδρου του Σώματος Χαράλαμπου Αυρηλιώνη ήταν ότι ακόμη δεν έχει έρθει έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Όσο για την ουσία του ζητήματος, δηλαδή τι θα γίνει με τα σκουπίδια, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος είχε τονίσει ότι περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της μονάδας της ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη, όπου εκεί πλέον ο δήμος θα πηγαίνει τα σκουπίδια και θα λυθεί το ζήτημα. Χρονικά το τοποθέτησε να γίνεται το Νοέμβριο, σύμφωνα με αυτά που τους έχει πει ο περιφερειάρχης.

Κ.Μπ.