Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 19:45

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Καλαμάτας για εργασιακό εκφοβισμό

 

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ότι “έχει βάλει «στόχο» την ύπαρξη του σωματείου μας, για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και των αφεντικών της το μεγάλο κεφάλαιο”.

Υποστηρίζει πως “έχουν στήσει «μηχανισμό» στη ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να βγάλουν παράνομη τη δράση του σωματείου. Την καθοδήγηση και τον συντονισμό της δράσης του μηχανισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά τα διευθυντικά στελέχη της, βρίσκοντας και πρόθυμους υποτακτικούς. Με κοινό κείμενο συκοφαντικών καταγγελιών, κατέθεσαν μήνυση κατά της λειτουργίας του σωματείου, προκειμένου να βγάλουν παράνομη την λειτουργία του. Το αν το σωματείο συντονίζει τη δράση του στο πλαίσιο διεκδικήσεων των σωματείων που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και συνεισφέρει οικονομικά, (όπως κάνουν δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα αλλά και εκατοντάδες σωματεία), αυτό δεν αφορά τη δικαιοσύνη, αλλά τους εργαζόμενους, που με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αλλά και Δ.Σ., έχουν συμφωνήσει”.

Το σωματείο, ακόμα, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Καλαμάτας “για εργασιακό εκφοβισμό των εργατών μέσω των διευθυντών της ΔΕΥΑΚ, για να προλάβουν την αντίδραση του σωματείου, στις μελλοντικές τους βλέψεις”. Αναφέρει πως “έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο παραπληροφόρησης των εργαζομένων, με σκοπό να τους αναγκάσουν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με κατάργηση του ωραρίου τους 7-14.30, που έχουν υπογράψει κατά την πρόσληψή τους” και καλεί “τους εργαζόμενους, αν καλεστούν, να μην δεχτούν να υπογράψουν ατομική σύμβαση. Να στηρίξουν την επιχειρησιακή μας συλλογική σύμβαση, που με αγώνες έχουμε κατακτήσει”.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας δηλώνει ότι “συμμετέχουμε στην απεργία στις 9 Νοέμβρη για να διεκδικήσουμε νέα διευρυμένη συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα για το λαό”, πως απεργεί και διεκδικεί, μεταξύ άλλων: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΔΕΥΑ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στις εκχωρήσεις υπηρεσιών σε εργολάβους. Σταθερό και μόνιμο ωράριο εργασίες, ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε την ζωή μας και τον ελεύθερο χρόνο, για να τον αξιοποιούμε σύμφωνα με τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας ανάγκες. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση του ΦΠΑ κι όλων των φόρων στο νερό, το ρεύμα”.