Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 11:46

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 92 πρόσφυγες και μετανάστες - Ανάμεσά τους 23 παιδιά

Το ιστιοφόρο που επέβαιναν έχοντας ξεκινήσει από τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία εξέπεμψε SOS και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν από το παραπλέον φορτηγό πλοίο "Laura Bassi" σημαίας Ιταλίας, το οποίο σήμερα τα ξημερώματα κατέπλευσε στην Καλαμάτα.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν 92 μετανάστες (χθες υπήρχε αναφορά για 94 άτομα) στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, εκ των οποίων 23 παιδιά και 20 γυναίκες και 49 άνδρες.

Ολοι τους φιλοξενούνται στον χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας και με μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, τους έχουν δοθεί όσα χρειάζονται για την σύντομη παραμονή τους στον χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της αποβίβασης, το έργο των Αρχών συνέδραμαν εθελοντές της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας με παροχή ενισχυμένου φωτισμού μέσω του ειδικού εξοπλισμού, που διαθέτει η ομάδα.