Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 07:59

Υπερπολυτελής θαλαμηγός στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Αλμπέρτο Μπαϊγέρες Γκονζάλεζ ανήκει η τεράστια θαλαμηγός "Maya Queen IV", που κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο 82χρονος Κροίσος είναι φιγουράρει στην 32η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes κατέχοντας (στοιχεία Μάρτιος 2013) το ποσό των 18,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Είναι ιδιοκτήτης της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξορύξεων (χρυσός, άργυρος, μόλυβδος, ψευδάργυρος κ.α.) στο Μεξικό, διαχειριστής του μεγαλύτερου τμήματος των κοιτασμάτων ασημιού στον κόσμο, αλλά και ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής της γνωστής μπίρας "Sol". Παράλληλα κατέχει την αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων "El Palacio de Hierro" στην Πόλη του Μεξικού, την ασφαλιστική εταιρεία "Grupo Nacional Provincial" (GNP), καθώς και μετοχές στη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Μεταξύ άλλων χρηματοδοτεί εκπαιδευτικά και αγροτικά προγράμματα, αλλά και... ταυρομαχίες. O πατέρας του Ραούλ Μπαϊγέρες ίδρυσε το 1946 το ITAM (Instituto Tecnológico Autónomo de México), το οποίο είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα πανεπιστήμια στο Μεξικό.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έχει μήκος 92 μέτρα και πλάτος 15,88. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον 82χρονο δισεκατομμυριούχο στο σκάφος επιβαίνουν ακόμα κάποια άτομα της οικογένειάς του και πολυμελές πλήρωμα. 

Στα τέλη Αυγούστου ο Μπαϊγέρες γιόρτασε τα 82α γενέθλιά του στην Πάτμο. Το “Maya Queen IV” κατέπλευσε στην Καλαμάτα από το Ναύπλιο, και εντός της επόμενης εβδομάδας θα αναχωρήσει για την Πύλο. 

Δ.Πλ.