Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 14:17

Τέλος στην “εθελοντική φύλαξη" του Πάρκου Σιδηροδρόμων μετά τις αντιδράσεις

 

Τέλος μετά από τις καθολικές αντιδράσεις η φύλαξη του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας από εθελοντές σεκιούριτι με στολή, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, που είχε αποφασίσει η δημοτική αρχή.

Το δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας σε ερωτήσεις - παρεμβάσεις των συμβούλων της μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη και Δημήτρη Οικονομάκου.

“Εγινε πολύ μεγάλο ζήτημα χωρίς να υπάρχει λόγος”, απάντησε ο δήμαρχος κι ενημέρωσε πως έμαθαν ότι γίνονται φθορές  στο Πάρκο, 8 με 9 το βράδυ, γι’ αυτό και άλλαξαν τις ώρες φύλαξης από την εταιρεία σεκιούριτι που της έχει ανατεθεί (Πάρκο Σιδηροδρόμων και σχολικό συγκρότημα πρώην Πολυκλαδικού) και η φύλαξη ξεκινάει από τις 8 το βράδυ και διαρκεί έως τις 4 πρωί.

“Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης , κανένα πρόβλημα, είναι ήρεμα τα πράγματα στο Πάρκο”, πρόσθεσε ο Θαν. Βασιλόπουλος και όταν του ζητήθηκε λόγω των αόριστων αναφορών, διευκρίνισε ότι τέρμα στη φύλαξη από τους εθελοντές σεκιούριτι.

Στην παρέμβασή του ο Μαν. Μάκαρης αναφέρθηκε στις “δίκαιες διαμαρτυρίες” για τη φύλαξη από εθελοντές και ζήτησε τις ώρες ακείνες να γίνεται από δημοτικό υπάλληλο.

Ο Δ. Οικονομάκος επέκρινε τη φύλαξη από εθελοντές, έκανε λόγο για φιλική σχέση με σύμβουλο του δημάρχου (τον κ. Παπαδάκη), ανέφερε ότι δημόσιος χώρος δεν μπορεί να φυλάσσεται από εθελοντές, καθώς οι εθελοντές δεν λογοδοτούν πουθενά και παρατήρησε πως δεν γίνονται ζημιές στο Πάρκο 6 με 9 το βράδυ.

Γ.Σ.