Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 19:17

Καταδικαστέα η δολοφονία από μέλος της Χρυσής Αυγής

"Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των αδυναμιών κάλυψης βασικών κοινωνικών αναγκών, υπεράσπισης θεσμών και δημοκρατικών λειτουργιών από τάγματα εφόδου. Διχαστικές πρακτικές, ρατσισμός και ξενοφοβία πρέπει να απομονωθούν".

Τα πιο πάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει "την στυγνή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του 34χρονου Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χρυσής Αυγής, κατά δήλωση του συλληφθέντα για την δολοφονία".

Οπως τονίζει το Ε.Κ. Καλαμάτας, "οι πράξεις βίας και αυταρχισμού είναι καταδικαστέες απ’ όπου και αν προέρχονται, είναι ανεπίτρεπτες και όσοι επιχειρούν την τρομοκράτηση πρέπει να απομονώνονται και να οδηγούνται στο περιθώριο. Η βία που καλλιεργείται έχει τραγικά αποτελέσματα και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τέτοιου είδους φαινόμενα θα λάβουν ακόμη δραματικότερες διαστάσεις. Το κράτος είναι υπεύθυνο να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη, τη νομιμότητα, να αποδοθεί η δικαιοσύνη".

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας: "Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να επαναφέρουν τις ιδεολογικές αρετές τους και τις πολιτικές προτάσεις τους, απορρίπτοντας τις αλαζονικές συμπεριφορές των τεχνοκρατών, που επιδεικτικά αγνοούν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες".