Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 08:27

Εσπασε το φράγμα του… 1 ευρώ στον καφέ

Εσπασε το φράγμα του ενός ευρώ στον καφέ, το νέο καφέ - μπαρ της Καλαμάτας "The blue note". Επιτέλους... το εσπρεσάκι έχει 80 λεπτά!

To "The blue note" βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Πρόκειται για την πιο ευχάριστη έκπληξη των ημερών, τόσο από οικονομικής όσο και από αισθητικής πλευράς.

Οπως διαπιστώνει κανείς με την πρώτη επίσκεψη, ο καφές εσπρέσσο έχει 80 λεπτά ο απλός και 1,60 ο διπλός. Το τσάι (και οργανικό παρακαλώ) έχει 1,50 ευρώ, η μπίρα ποτήρι 2.30 και η σπέσιαλ 2,80! Εκεί μπορεί κανείς να δοκιμάσει τοστ, σαλάτες και απλά γεύματα, επίσης σε προσιτές τιμές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι.

Για τη διακόσμηση του χώρου, έχει αναδειχθεί το παλιό δομικό υλικό του κτηρίου, η πέτρα. Το εσωτερικό στη συνέχεια ντύθηκε με ξύλο και βάφτηκε με ζεστά γήινα χρώματα. Στο πατάρι μπορούν οι παρέες να καθίσουν σε τραπεζάκια και στο ισόγειο σε πάγκους. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με αφίσες τζαζ καλλιτεχνών, αφού σε αυτό το ύφος κινείται και η μουσική επιμέλεια. Ωραία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: ο φυτεμένος φωταγωγός στο πίσω μέρος.

Το "The blue note" είναι του Μανώλη Αλοίμονου.

Γ. Σαρ.