Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 20:24

Διαμαρτυρία στην Κυπαρισσία για την άρδευση αγροκτημάτων

 

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας έφτασαν χθες διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, που αν και δικαιούνται να τους παρέχει ο Δήμος Τριφυλίας άρδευση από τον Αρκαδικό ποταμό, αυτό δε γίνεται για δεύτερο καλοκαίρι.

Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί και το Δήμο Τριφυλίας, όπου είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο. Επειδή όμως δεν υπήρξε λύση στο πρόβλημά τους, αντιπροσωπεία των κατοίκων μετέβη στην Εισαγγελία, όπου και ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα αγροκτήματα λόγω έλλειψης άρδευσης.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει αναλάβει από το 1970 να παρέχει άρδευση από τον Αρκαδικό ποταμό σε αγροκτήματα της περιοχής των Μύλων, του Μεταλλείου και στον οικισμό Μυραίικα. Αυτό γίνεται επειδή το νερό που χρησιμοποιούσαν για άρδευση μέχρι τότε από τη δική τους περιοχή παραχωρήθηκε στην Κυπαρισσία για την ύδρευσή της και έτσι υπήρξε αυτό το αντιστάθμισμα.

Όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι, πλέον φτάνουν στο δεύτερο καλοκαίρι χωρίς να έχουν νερό, κάτι που είναι καταστροφικό, ενώ αν και έχουν ενημερώσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αρκετές φορές, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση.

Κ.Μπ.