Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 18:28

Πραγματοποιήθηκε Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

 

Το πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων που οργάνωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία για το καλοκαίρι του 2023 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην παραδοσιακή ταβέρνα «Βατουριώνα» στην Καλαμάτα με εκλεκτό φαγητό και ευχάριστο περιβάλλον. 

Η προσέλευση, παρά τον καύσωνα, ήταν συγκινητική. Η λαχτάρα των ομογενών, οι οποίοι ήταν η πλειοψηφία στο Αντάμωμα αυτό, να συνευρεθούν με πατριώτες αλλά και με τους ομογενείς από τις άλλες ηπείρους και τους Μεσσήνιους και φίλους τους από την Ελλάδα, ήταν κάτι το ξεχωριστό και δεν σταμάτησαν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

Αυτή η σύναξη υποχρεώνει τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία να δημιουργεί συνεχώς δράσεις για να έρχονται σε επικοινωνία οι απανταχού Μεσσήνιοι, αφού οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ένιωσαν σαν να μην ξενιτεύτηκαν αλλά και τα παιδιά τους δεύτερης και τρίτης γενιάς ότι έχουν τις ρίζες τους εδώ. Τα καλοκαίρια δίνουν πάντοτε ευκαιρίες να γίνονται συναντήσεις στην γενέθλια γη της Μεσσηνίας.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο β’ αντιπρόεδρος από την Αδελαίδα Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, ο γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος της Αμφικτυονίας, η οργανωτική γραμματέας Εφη Μπούνα, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου «το Ναυαρίνο», ο ταμίας Παναγιώτης Λούτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας και η Εκπρόσωπος της Ευρώπης Δώρα Γιαννίτση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ακόμα με την ακολουθία τους, ο Κώστας Βοργιάς της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η κ. Πουλή της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» Μελβούρνης, ο Γιώργος Πολίτης εκπρόσωπος του Συλλόγου Βοστώνης «Πάμισος – Αμαλία», η Σοφία Παπαθεοδωρίδου εκπρόσωπος των Μεσσηνίων Σουηδίας, ο κ. Σπαράγγης του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ, ο Βασίλης Λεβέντης της Αδελφότητος Μεσσηνίων Καναδά (Μόντρεαλ), η Τζούλη Τσαρίδη πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Σύδνεϋ, η Φωτεινή Μπιλιώνη εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεσσηνίων Ιλίου Αττικής, η Αγγελική Μαθιοπουλου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης, η Αργυρούλα Μητράκου πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, ο Σπύρος Κατσίρας από τους Ελληνομνήμονες, η Φωτεινή Κοτσογλανίδη της Εστίας Πολιτισμού Μικρασιατών και Ποντίων νομού Μεσσηνίας, ο Αρχιτέκτονας Παναγιώτης Σάμιτας και ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Νασόπουλος, Βασίλης Γεωργόπουλος πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Μεσσηνίας, ο Στέλιος Μητσέας του Συλλόγου «Αγιος Νικόλαος» της Χαραυγής Αβίας, ο Αθανάσιος Καστόρας από το Μεσσηνιακό Σύλλογο του Σαν Φρανσίσκο, ο κ. Σταυριανόπουλος από το Τέξας, ο  Παν. Μίντζιας από το Σύλλογο "Ακρόπολη", ο Κώστας Γαλάνης από το Σύλλογο. Αραπολακέων, ο Νίκος Καλαμαράς και ο κ. Μπακέας από τη Νέα Υόρκη, ο Γιώρ. Καρυώτης , η Αμαλία Ρουτζούνη πρόεδρος Συλλόγου Μανιατών, ο Βαγγέλης Σπυρόπουλος από το Σύλλογο "Παναγιά Υπαπαντή Βοστώνης, η Βούλα Νανοπούλου από το Σύλλογο Μελιγαλαίων Αθήνας, η Τασούλα Φοίφα από την Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας.