Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 20:59

Ταλαιπωρία εκατοντάδων Μεσσήνιων στον αυτοκινητόδρομο: Πολύωρη αναμονή μετά την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο (βίντεο)

 

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες οχημάτων, ανάμεσά τους και εκατοντάδες Μεσσήνιοι, από τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν επί ώρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν λίγο πριν το πρώτο τούνελ στην Κακιά Σκάλα (ρεύμα προς Καλαμάτα) ξέσπασε πυρκαγιά σε βυτιοφόρο. Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από την καμπίνα του οχήματος και επεκτάθηκε στη δεξαμενή που περιείχε υγραέριο.

Όπως ήταν λογικό αποκλείστηκε άμεσα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα για λόγους ασφαλείας, κάτι που διήρκεσε επί ώρες.

Ακόμα και όταν η Πυροσβεστική κατάφερε να κατασβέσει την πυρκαγιά ο δρόμος δεν άνοιξε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου, αλλά και η απομάκρυνση του οχήματος, διαδικασίες που σύμφωνα με τις Αρχές εξακολουθούσαν να εγκυμονούν κινδύνους.

Αποτέλεσμα του πολύωρου αποκλεισμού της κυκλοφορίας ήταν η δημιουργία ουρών δεκάδων χιλιομέτρων και παράλληλα η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που κινούνταν από και προς Αθήνα. Ενώ η σύσταση αρχικά ήταν να παρακαμφθεί η κυκλοφορία από την παλιά Εθνική Οδό, εντούτοις πολλοί από τους οδηγούς και τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, που δεν είχαν δυνατότητα εξόδου στην παλιά Εθνική Οδό.

Αναγκαστικά παρέμειναν επί ώρες και υπό υψηλές θερμοκρασίες με ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους στον αυτοκινητόδρομο.

Αρκετοί πολίτες μοιράστηκαν την αγανάκτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων, ότι δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση και ότι περίμεναν επί ώρες μέσα στη ζέστη χωρίς καν ένα μπουκαλάκι νερό.

Από όλη αυτή την κατάσταση επηρεάστηκαν και εκατοντάδες Μεσσήνιοι που μετακινούνταν από και προς Αθήνα με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν ακινητοποιημένα 5 συνολικά λεωφορεία του φορέα με κατεύθυνσης προς Αθήνα, 4 στο ΣΕΑ Σπαθοβουνίου και ένα ακόμα στον Ισθμό. Όσον αφορά τα λεωφορεία που κατευθύνονταν προς Καλαμάτα κάποια πρόλαβαν εγκαίρως να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα και άλλα δεν ξεκίνησαν καν από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων του Κηφισού, κάτι που και αυτό με τη σειρά του δημιούργησε προβλήματα στον προγραμματισμό πολλών πολιτών.