Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 14:13

Η Καλαμάτα τίμησε την επέτειο 37 ετών από τους φονικούς σεισμούς του 1986 (βίντεο)

 

Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τους φονικούς - καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας, στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, στους οποίους έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι.

Στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο των θυμάτων των σεισμών, στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη,  στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας, τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εναπόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στη μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Σε σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “η 13η Σεπτεμβρίου 1986 ήταν μια μέρα που έμελε να χαραχθεί ανεξίτηλη στην ιστορία της πόλης μας. Μια μέρα καταστροφική για την πόλη μας και την περιοχή μας”. Παρατήρησε ότι “η Καλαμάτα τα κατάφερε. Κτίστηκε κι έγινε καλύτερη και ο σεισμός ήταν αφορμή για να αλλάξει ο πολεοδομικός κώδικας και να κτιστούν καλύτερα και ασφαλέστερα κτήρια στη χώρα”. Είπε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, τα επικαιροποιημένα μνημόνια και τη συνεργασία και στήριξη στους εθελοντικούς συλλόγους και δήλωσε περήφανος για τα παιδιά των συλλόγων που βοηθούν στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία.

Στην τελετή για τους σεισμούς παρέστησαν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, πυροσβέστες και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στελέχη κι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.