Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 13:17

Χωρίς νερό παραμένει το δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου

 

 

Για έβδομη μέρα χθες, το νερό άρδευσης δεν έφθανε μέχρι το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου στην περιοχή, το ποτάμι επέστρεφε αλατόνερο στο αρδευτικό κανάλι και το νερό αυτό είναι ακατάλληλο για άρδευση, όπως διαμαρτυρήθηκε ξανά η Ομάδα Αγροτών - Καλλιεργητών του Μπουρνιά Καλαμάτας.

Στη διαμαρτυρία της η Ομάδα Καλλιεργητών υπενθύμισε: “Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο μάς αφήσατε χωρίς νερό. Το δίκτυό σας γέμισε αλάτι. Αιτούμαστε προς τον ΓΟΕΒ Παμίσου να μας παρέχει αρδευτικό νερό στον Μπουρνιά Καλαμάτας, το οποίο νερό να φτάνει μέχρι το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ, για να εμποδίζει την εισροή αλατόνερου στο δίκτυο του ΓΟΕΒ. Νερό δεν φτάνει στο τέρμα για να αποτρέψει τη εισροή αλατόνερου από την πόρτα σας στον ποταμό Αρι. Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματος για τις αδικοπραξίες σας, για δόλο, βαριά αμέλεια και για παράβαση καθήκοντος του υπεύθυνου του ΓΟΕΒ Παμίσου”.

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο, ο ΓΟΕΒ Παμίσου είχε ενημερώσει ότι το αντλιοστάσιο που ενίσχυε τη διώρυγα στην περιοχή του Μπουρνιά, το Σαββατοκύριακο αντλούσε ακατάλληλο νερό, γι’ αυτό και ο οργανισμός διέκοψε τη λειτουργία του. Την Πέμπτη ο οργανισμός ενημέρωσε πως “έχουμε δώσει την μέγιστη παροχή”.