Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 21:28

Προβλήματα από έντονη νεροποντή στην Πύλο (Φωτογραφίες)

Προβλήματα σε δρόμους της Πύλου, γύρω από την πλατεία Τριών Ναυάρχων, διακοπή της κυκλοφορίας στον εθνικό δρόμο πριν την Πύλο και κυκλοφοριακά ζητήματα στη Γιάλοβα, προκάλεσε η σημερινή έντονη και με διάρκεια νεροποντή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σταθμού του Αστεροσκοπείου που υπάρχει δίπλα στο Δημαρχείο, στις 3 το μεσημέρι το νερό που έπεσε έφθασε τα 87,2 χιλιοστά, ενώ σε όλο το 2023 έχουν πέσει 540 χιλιοστά και το 2022 το αντίστοιχο μεγαλύτερο νούμερο ήταν 35,8 χιλιοστά.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία στο λιμάνι της Πύλου μεταβλήθηκαν σε ποτάμια, ενώ σε αυτούς κατέληξαν χώματα που παρασύρθηκαν από τα υψώματα.

Στον εθνικό δρόμο πριν και μετά τον κόμβο του “Μηδέν” διακόπηκε η κυκλοφορία σε δύο σημεία, από τα πολλά νερά και τα φερτά υλικά που κατέβαιναν από τα γειτονικά υψώματα και εργοτάξια της περιοχής.

Για να απομακρυνθούν τα χώματα και τα φερτά υλικά και για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, κινητοποιήθηκαν εργαζόμενοι και μηχανήματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.

Με μεγάλη δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία στη Γιάλοβα, στον δρόμο κοντά στο W, από τα νερά που είχαν λιμνάσει.

Στην περιοχή έπεσε και χαλάζι και αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει αν και πόση ζημιά προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή.

Γ.Σ.