Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 13:33

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αντιπλημμυρικό στον περιφερειακό

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η ισχύ των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, μεταξύ των κόμβων της οδού Μαρίας Κάλλας και της οδού Παπαφλέσσα στα Γιαννιτσάνικα, λόγω των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα”.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και την ενημέρωσή μας από τον “Μορέα”, οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύσουν για 5 περίπου μήνες, έως τις 17 Μαρτίου 2024.

Στο συγκεκριμένο τμήμα ο υπόγειος αγωγός ομβρίων που θα συγκεντρώνει τα νερά από τα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ και θα τα μεταφέρει στο ρέμα Κερεζένια για να οδηγηθούν στη θάλασσα, θα κατασκευαστεί μέσα στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα προς Αθήνα, σε μια απόσταση 200 περίπου μέτρων. Και για το λόγο αυτό η κυκλοφορία, για τους επόμενους 5 μήνες, θα διεξάγεται από το ρεύμα του περιφερειακού προς Καλαμάτα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Στο μεταξύ, οι εργασίες του αντιπλημμυρικού προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς αυτή την περίοδο, καθώς υλοποιούνται ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ ένα ακόμα συνεργείο χθες έσπαζε το διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η ισχύ των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Γ.Σ.