Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 08:29

Μεγάλη συμμετοχή σε ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου στην Κυπαρισσία

 

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος», καθώς περισσότερα από 400 άτομα απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά Ιστορίας με ομιλήτρια τη Μαρία Ευθυμίου καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ομιλία είχε θέμα "Ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 3.500 χρόνια της  καταγεγραμμένης ιστορίας του" και η κ. Ευθυμίου με τον μοναδικό της τρόπο καθήλωσε το κοινό για 2,5 ώρες σε ένα ταξίδι στην ιστορία του ελληνισμού. Ένα ταξίδι στο χρόνο, που ανέδειξε τον ισχυρό ρόλο της ελληνικής γλώσσας, η οποία (μαζί με τα κινέζικα) είναι από τις πιο παλιές ζώσες γλώσσες στον κόσμο. Μια ιστορία που ξεκινά πριν 3.700 χρόνια με τη Γραμμική Β’ και φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Αυτό που αναδείχθηκε στην ομιλία της, πέρα από τον σημαντικό ρόλο της γλώσσας, είναι η σχέση που είχαν πάντα οι Έλληνες με τη θάλασσα και τα ταξίδια, δημιουργώντας πολλές αποικίες ανατολικά της Ελλάδας αλλά και δυτικά της με επίκεντρο τη Νότια Ιταλία.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Ανδρινοπούλου, η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τρουρκολιά, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Δρούλια και ο διευθυντής του Λυκείου Σωτήρης Καρούμπαλης. 

Κ.Μπ.