Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 17:30

Δράσεις για καρκίνο μαστού: Ροζ φωτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά

Ροζ φωτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ και το ρολόι στα Φιλιατρά, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Σε σχετική ενημέρωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας τονίζεται: «Η εξέταση στο μαστό είναι μια υποχρέωση των γυναικών στον εαυτό τους και στη ζωή τους. Στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα Κέντρα Υγείας του νομού μας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, εκπαίδευση για την αυτοεξέταση του μαστού και ενημέρωση για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλο το γυναικείο πληθυσμό του νομού και ειδικότερα στην ηλικιακή ομάδα 50 έως 69.

Στο δήμο μας: Δευτέρα 30/10 και ώρες από 9:30 έως 14:00

Κυπαρισσία: Στο εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Τρίτη 31/10 και ώρες από 9:30 έως 14:00 Φιλιατρά: στο Κ.Υ. Φιλιατρών.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, Φιλοπροόδων Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» οργανώνουν στις 11.30 το πρωί στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση στηρίζει τη δράση και χρωματίζει ροζ τον Πύργο του Άιφελ και το ρολόι πόλης. Το ροζ συμβολίζει την αγάπη για τη ζωή, την πρόληψη, τη θέληση να βοηθήσεις τα θύματα του καρκίνου του μαστού, αλλά και να μην πανικοβάλλεσαι, να μην εφησυχάζεις και να μην κλείνεις τα μάτια σου σε αυτό που συμβαίνει δίπλα σου!

Η ιστορία του ξεκινά από τις ΗΠΑ πριν από 29 χρόνια, όταν το φθινόπωρο του 1991, στη Νέα Υόρκη, στελέχη του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Μαστού «Susan G. Komen» μοίραζαν ροζ κορδέλες σε άτομα που συμμετείχαν σε μαραθώνιο για τους επιζώντες από τον καρκίνο του μαστού. Έναν χρόνο αργότερα, η ροζ κορδέλα υιοθετήθηκε ως το επίσημο σύμβολο του Εθνικού Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού στην Αμερική και σύντομα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ευχαριστούμε τον δρ. Αθ. Χαλαζωνίτη συντονιστή διευθυντή Ακτινολογικού Εργαστηρίου και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» και την κ. Κούλα Κοκονέζη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και εκπαιδευμένη εθελόντρια γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού που θα είναι μαζί μας και θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Ευχαριστούμε θερμά το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας «ANALYSIS» της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη στα Φιλιατρά, το οποίο θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις για βιολογικούς δείκτες CA 125 και CA 15.3 σε όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών μέχρι το τέλος του έτους. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που ενισχύουν τη δράση σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης στον άνθρωπο, στη γυναίκα, τη μάνα, στη ζωή!».

Κ.Μπ.