Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 16:30

ΟΑΚ Μεσσηνίας για αντιπυρική περίοδο

Με αφορμή τη λήξη την περασμένη Τρίτη της αντιπυρικής περιόδου, η εθελοντική ομάδα ΟΑΚ Μεσσηνίας προέβη σε απολογισμό. Σύμφωνα με τον απολογισμό αυτό, η ομάδα κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο κλήθηκε να συνδράμει και να επιχειρήσει σε 30 συμβάντα πυρκαγιάς σε όλο το Νομό Μεσσηνίας.

Για όλη την αντιπυρική περίοδο οι εθελοντές της ΟΑΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ αφιέρωσαν 524 ώρες σε περιπολίες και συνδρομή σε πυρκαγιές.

Στα συμβάντα οι εθελοντές συνεργάστηκαν υποδειγματικά, όπως αναφέρει η ομάδα στον απολογισμό της, με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας (ΔΙΠΥΝ) και το διοικητή της πύραρχο Θανάση Κατσαφάδο, τη διοίκηση της Π.Υ. Καλαμάτας και το διοικητή της αντυπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, καθώς και τους υπαλλήλους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας. Επίσης, η ομάδα συνεργάστηκε και είχε την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και ειδικότερα των συνεργείων και των τεχνικών του δήμου, καθώς και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ζαφειρόπουλου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, των υποστηρικτών και χορηγών της.