Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 08:50

Μεσσηνία: Επικίνδυνες καταστάσεις με “κοντράκηδες” Ρομά sτην εθνική οδό από Θουρία έως Άγιο Φλώρο

 

Τις επικίνδυνες καταστάσεις που καταγγέλλουν ότι βιώνουν οι κάτοικοι των πεδινών χωριών του Δήμου Καλαμάτας από “κοντράκηδες” Ρομά και μη, ιδιαίτερα στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Θούρια έως τον Άγιο Φλώρο, επιβεβαιώνουν περιστατικά καταγεγραμμένα στο αστυνομικό δελτίο, όπως αυτό της σύλληψης για επικίνδυνη οδήγηση, μετά από καταδίωξη το βράδυ της Κυριακής, ενός Ηλείου 39χρονου Ρομά και τη διαφυγή ενός 19χρονου από την Ασπροπουλιά.   

Πιο αναλυτικά, μετά τις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας “έπεσαν” πάνω σε μια κόντρα δύο αυτοκινήτων στην παλιά εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας, στο ύψος της Θουρίας. Οι οδηγοί μάλιστα αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στο σήμα των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα για να ξεφύγουν από τον έλεγχο μπήκαν σε παρακείμενο χωματόδρομο συνεχίζοντας τους επικίνδυνους ελιγμούς και οδηγώντας σαν “τρελοί”. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας “κυνήγησαν” τα δύο αυτοκίνητα που μέσα από αγροτικούς δρόμους κατευθύνθηκαν στην Ασπροπουλιά, στον καταυλισμό όπου έχει το παράπηγμά του και ζει ο 19χρονος οδηγός. Εκεί, οι Ρομά παράτησαν τα αυτοκίνητα και ο 19χρονος μαζί με τους επιβαίνοντες στο δικό του αυτοκίνητο το έσκασαν πεζή μέσα από τα χωράφια, ενώ ο 39χρονος -για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι γνωστό μέλος πανηλειακού συλλόγου των Ρομά- συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Η κατηγορία που αφορά στην παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία της Ασφάλειας Καλαμάτας καθώς, κοντά στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα περίστροφο τύπου ρέπλικα και ένα αλυσοπρίονο, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης, προέκυψε ότι οι πινακίδες στο αυτοκίνητο του 19χρονου ήταν κρατικές και είχαν κλαπεί, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων των πεδινών χωριών του Δήμου Καλαμάτας που φιλοξένησε η “Ε” σε φύλλο του Οκτωβρίου, “νεαρά άτομα, κυρίως Ρομά, οδηγούν επικίνδυνα με ελιγμούς σε παράδρομους, αλλά ακόμα και μέσα στον εθνικό δρόμο”, ενώ οι κάτοικοι ζητούσαν από τις αρμόδιες αρχές “να γίνονται έλεγχοι, να τηρείται η νομιμότητα και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια δίπλα στα σπίτια τους”.