Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 21:07

Η Καλαμάτα τίμησε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (βίντεο-φωτογραφίες)

 

“Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και όλων των εργαζομένων”, σημείωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χριστίνα Λαδά, στην ομιλία της, στη συγκέντρωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απόψε το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι “50 Νοέμβρηδες και το Πολυτεχνείο εξακολουθούν να καλούν στο δρόμο του αγώνα και της εξέγερσης”, επέκρινε δριμύτατα την “εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ” κι εκφράζοντας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό ζήτησε “λευτεριά στην Παλαιστίνη και κάτω τα χέρια από τη Γάζα”.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κώστας Γαλιώτος από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Παναγιώτης Μουλάς από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και η Χαρά Κιουρή από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία με συνθήματα και για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συγκέντρωση για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία απόψε, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση που τονίστηκε η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και ζητήθηκε “λευτεριά στην Παλαιστίνη, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αργύρης Σμυρνής από την Επιτροπή Μεσσηνίας και ο Κώστας Κουβαράς από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Λαγογιάννης, από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στο Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας.

Ζήτησε, μεταξύ άλλων, “καμία συμμετοχή - καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους”.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.