Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 07:33

Με την πρώτη βροχή: Λίμνη στην είσοδο της ΒΙΠΕ

Μια μεγάλη λίμνη αποκλείει την ανατολική είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Καλαμάτας, κάθε φορά που βρέχει. Η κατάσταση που δημιουργείται με μια συνήθη βροχή είναι απαράδεκτη, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και πολίτες που συναλλάσσονται με τις επιχειρήσεις. 

Ανθρωποι που βιώνουν το πρόβλημα εδώ και χρόνια, το αποδίδουν σε κακοτεχνία. Οπως λένε, τα νερά από τη ΒΙΠΕ σε αυτό το σημείο παροχετεύονται στο χάντακα που βρίσκεται ανατολικά του δρόμου, αλλά όταν το χαντάκι φουσκώνει τα νερά... αδειάζουν μέσα στη ΒΙΠΕ, δημιουργώντας μια τεράστια λίμνη, που δεν επιτρέπει σε κανένα όχημα να περάσει. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι οδηγοί που τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα όταν επιχείρησαν να διασχίσουν τη "λίμνη" με συνέπεια τα οχήματά τους να ακινητοποιηθούν. 

Πρέπει να σημειωθεί πως η κοίτη του χάντακα δεν έχει καθαριστεί. Τις προηγούμενες ημέρες που υπερχείλισε, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές επιχειρήσεις ακόμα και στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη. 

Επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ έχουν απευθυνθεί στο δήμο και σε άλλους φορείς αναζητώντας μια λύση στο πρόβλημα, το οποίο όμως παραμένει άλυτο εδώ και αρκετά χρόνια. Αντίστοιχα, παραμένει άθλιος, κατεστραμμένος ο δρόμος που οδηγεί από το Ασπρόχωμα - Μεσσήνη προς την ανατολική είσοδο της ΒΙΠΕ.

Κ.Δ.